Idunn, het verleidelijkste dispuut van RSG!

Op Valentijnsdag 2002 heeft een aantal vrouwen van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap zich verenigd in een dispuut: Idunn. Momenteel bestaat Idunn uit 80 vrouwen en het dispuut groeit en bloeit!

Elke woensdagavond borrelt Idunn bij één van haar leden thuis. Hier wordt van alles besproken, zoals de laatste nieuwtjes van het RSG, de studie, de laatste roddels en vele andere zaken. Dit doet Idunn onder het genot van vele wijntjes en (minder)culinaire hapjes. Hierna vertrekt Idunn naar het RSG waar ze bekend staat als het dispuut wat heerst op de dansvloer!

Naast de wekelijkse borrel worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. Tijdens de huisestaffete fietst Idunn van huis naar huis, waar in elk huis weer een ander drankje klaar staat, en 21ste verjaardagen worden groots gevierd met een diner bij het ouderlijk huis; het 21-diner. Verder worden er regelmatig bezoekjes gebracht aan verscheidene terrasjes, parkjes en de plas, waarna Idunn meestal de stad in duikt tot in de late uurtjes. Het grootste feest is natuurlijk de Dies! Jaarlijks op 14 februari viert Idunn haar oprichting met een episch feestje op het RSG.

Ieder jaar verrijkt Idunn zich met nieuwe eerstejaars, die feestelijk worden verwelkomd tijdens de dispuutsinauguratie. Ook is er ieder jaar de wisseling waarop het regerende bestuur haar taken overdraagt aan het nieuwe bestuur. Dit gaat uiteraard gepaard met een diner en de nodige borrels.

Het Lustrum van het dispuut wordt vol glorie gevierd! Idunn gaat op reis naar verre oorden en organiseert vele activiteiten, zoals het lustrumfeest op het RSG. Ook gaat Idunn elk voorjaar een weekendje weg met haar leden en oud-leden.

Idunn  hoog!

 

h.t. bestuur Idunn

Praeses – Demi Holleman (tweede van links)
Vice-Praeses – Suzanne Veltman (tweede van rechts)
Ab Actis – Emma ter Woord (rechts)
Quaestor – Myrthe Manders (links)

 

 

 

e.t. bestuur Idunn

Praeses – Sophie Zonneveld (tweede van rechts)

Vice-Praeses – Yvanca de Graaf (rechts)

Ab Actis – Kristel Wieten (tweede van links)

Quaestor – Anne Nigg (links)