5 januari 2019 – NIEUWJAARSDINER

Het nieuwe jaar is begonnen, dus na het bijkomen van oudjaar is het tijd om samen bij te praten met iedereen die je veeeeeeeels te lang niet hebt gezien. Met maar liefst 41 dames samen dineren in een semi-fancy setting volgens het bekende recept: actief Idunn gaat koken en oud Idunn wast af. Dit jaar aten we vegetarisch Italiaans met, je ontkomt er niet aan, RSG wijn die je de ochtend erna zeker nog voelt. Dit mocht de sfeer desondanks niet baten en na afloop gaan de tafels aan de kant en danst iedereen de klok rond. Recepten kun je terugvinden op het forum 😉

17 tot 19 augustus 2018 – Lowlands 

Afgelopen zomer ging ik voor de tweede keer naar Lowlands. Het voelt heerlijk als samen met Idunn aanhang, vrienden, vrienden van vrienden in een tentenkamp zit te stinken op Camping 1 ofcourse! ‘s Ochtends begint de dag met een broodje knak en een 0.5l Schultenbrau Radler terwijl iedere tien minuten het gouden plaatje Lekker Met de Meiden wordt opgezet. Om half twee ga je brak naar het terrein om optredens te bekijken en het feestje te beginnen. Een weekendje tjokvol feesten, dansen, drinken en nou dat kan Idunn wel. Douchen optuoneel.

Volgend jaar weer! Wij gaan nog lang niet dood!

ZOMER 2019 – VAKANTIE MALTA

Afgelopen zomer vlogen maar liefs 10 verleidelijke dames vanuit Brussel naar het zonnige Malta. Wij verbleven in een prachtig hostel met een mooie muurschilderingen en een fantastisch dakterras waar er tijdens happy hour mooie tijden werden beleefd. De eerste avond toen we net aan waren gekomen zouden we even een uurtje de stad verkennen. Met behulp van vele buckets vodka redbull ging het feestje door tot in de vroege uurtjes. De dag hierop brak pizza ontbijt en relaxen op het strand. De rest van de week nog een cultureel tripje gemaakt en nog vele feestjes beleefd, onder andere met de partyboat naar het mooie blue lagoon gevaren! Het was een mooie week waar we van alle momenten en elkaar hebben genoten! Ook met dank aan onze italiaanse kamergenoten 😉

14 juli 2018 – 21-DINER DEMI

Het is een heerlijk hete zomer en dat moet gevierd worden! Dit kan natuurlijk fantastisch gecombineerd worden met het vieren van een verjaardag en vandaar dat Idunn zich met liefde richting Zeeland begaf voor het 21-diner van onze Demi. Na een heerlijk boottochtje en een borreltje konden we aanschuiven bij een super lekker diner met dank aan Ted en Petra. Een 21-diner is niet compleet zonder een kleine roast van de jarige, dus met Demi’s ‘favoriete’ playlist op de boxen werden de powerpoints en verhalen te voorschijn getoverd. Geen enkel gek Demi-moment werd met rust gelaten. Na het diner was er tijd voor nog een kleine borrel, waarna we ons naar Goes begaven om nog lekker wat dansjes te kunnen doen. ’s Ochtends konden we nog aanschuiven voor een heerlijk ontbijtje met veel melk-feitjes, waarna we de hitte konden ontwijken door een plons in het Goese meer. Kortom, een heerlijk weekend met veel dank aan Ted en Petra, tot de volgende keer!

9 juni 2018 – MOEDERDOCHTERDAG

Voor alle moeders die nog steeds niet precies weten wat Idunn nou precies inhoudt (‘je zuipgroepje ofzo?’), is er veel opgeklaard 9 juni. De moeders en Idunn verzamelden op het RSG voor een borrel en een pandrondleiding. Na afloop werd er gegeten en lekker gemingled tussen moeders en dochters. Ieder MoDo koppel had zelf een gerecht meegenomen voor het avondeten, want zo doet Idunn dat altijd, en zoals altijd was er ook meeeeeeer dan genoeg te eten! Daarna onthulden de Idunn’s en moeders feitjes over zichzelf aan de groep.  De moeders die die dag goed hadden opgelet, werden verklaard tot verleidelijke Idunn moeder, inclusief shirt! Als laatste rest je dan nog een ding met Idunn: stappen. Allemaal naar de karaoke bar om nog een paar dansjes te doen en de avond swingend af te sluiten.

Want met moeders kun je feesten!

 

19 mei 2018 – INAUGURATIE

Op zaterdag 19 mei was het eindelijk zover, de nieuwe lichting werd geïnaugureerd!
Het was een lange, drukke, maar vooral hele leuke dag met de meiden.
Na een lange dag en lekker eten werden oude tradities goed nageleefd. Aan het einde van de dag was het eindelijk zo ver: de inauguratie. En met trots verwelkomen wij Lisan, Emma, Jamie, Frederique, Kirsten, Myrthe, Lisanne en Hanna. De avond werd mooi afgesloten met het zelfgeschreven jaarlied en uitgaan tot in de kleine uurtjes bij De Vrienden Live.

 

4-6 mei 2018 – IDUNN WEEKENDJE

Eindelijk was het zo ver, het jaarlijkse Idunn weekendje! Dit keer een locatie aan zee, het prachtige Schoorl. Niet alleen actief, maar ook veel oud-Idunn was ook van de partij! De eerste avond hebben we lekker genoten van hamburgers en een bierproeverij. Hierna tot in de late uurtjes gedanst op ”do me” en andere nummers waar we goed op konden booty shaken! De dag hierop met onze brakke kopjes had de orga mountainbikes geregeld, zodat we de brakheid er goed uit konden fietsen. De laatste avond goed afgesloten door te gaan stappen in het bruisende Schoorl. Clubs waren er niet, maar gelukkig heeft Idunn geen club nodig om een feestje te maken. We gingen naar de lokale kroeg en hebben deze even goed op zijn kop gezet. Het was een weekendje om nooit meer te vergeten, bedankt Noa, Joyce en Naomi voor het organiseren!

27 april 2018 – KONINGSDAG

Op een regenachtige dag kwam Idunn samen bij Naomi thuis om te ontbijten en in te drinken. Beiden gebeurde met veel moeite omdat bijna iedereen brak was van Koningsnacht. Toen we een zielige twee biertjes en vier uur verder waren, voelde Idunn zich goed genoeg om naar het festival te gaan. De zon scheen gelukkig toch en al snel waren Oud-Idunn en actief Idunn samen te vinden bij Lampenkap. Hier werd er zoals altijd hard gedanst en veel gedronken. Met de grootste groep van het festival gingen we los op de Rave van Fortuin, the Opposites en de Likt. Na veel dansen en iets te veel drinken, ging Idunn weer naar huis, met allen een voldane glimlach op het gezicht en maar 1 gedachte: ik kan niet wachten tot Willy’s volgende verjaardag!

21 maart 2018 – VRAAGMOMENT

Al maanden stond het in de agenda en al weken werd er tegen elkaar gezegd ‘Ik heb er zooo’n zin in!’. We hebben het dan natuurlijk over het Idunn vraagmoment: het moment waarop we de nieuwe eerstejaars zouden vragen voor ons prachtige dispuut. Met een heerlijk grote groep meiden wachtten we ze op. Een voor een werd hen de vraag gesteld: wil jij bij Idunn? Waarop wij wel 9 keer het volmondige antwoord hebben gehoord: Ja! Met onze nieuwe aspirant leden onder de armen begaven wij ons naar het huis van Emma, waar de nodige prosecco en wijntjes werden genuttigd en de eerste verhalen werden uitgewisseld. Eenmaal op RSG werd er gedanst tot in de vroege uurtjes. Wat was het een mooie avond!

Gefeliciteerd Emma, Hanna, Jamie, Lisan, Lisanne, Kirsten, Frederike, Myrthe en Nicole! Welkom bij Idunn!

21 februari 2018 – 16e IDUNN DIES: EEN ZIEK MOOI FEESTJE

Klachten? Pijntjes? Tijdens de 16e Idunn dies kon je bij de Zusters van idunn je laten opknappen. Nadat je onder de Idunn vlag naar binnen stapten klonk er al de magische worden: ‘stap ik toch op een Idunn af…” en werd je al een hart onder de riem gestonken door de zusters. Aan het begin van de avond werd er getest hoe goed je je lichaam eigenlijk zelf kende in de bloedbank. Vervolgens kon je naast het Cardiologidunn  bij Dr Patrick terecht voor een passend medicijn tegen ieder kwaadje dat de knappe Dokter bij je kon diagnoseren. Voelde je je niet ziek? Dan dansde je lekker in Radiologidunn op de beats van de ECHTE KrisKross Rotterdam onder de welbekende gapende ogen van het skelet!

 

Gefeliciteerd met Idunn meiden! Op onze gezondheid!

Zijn we al volwassen?

31 januari 2018 – OPEN BORREL

Woensdag 31 januari hadden wij het genoegen om onze jaarlijkse Open Borrel te mogen organiseren! Het bestuur had Alfheim mooi aangekleed met vele appels, een heuze Idunn Flowchart en veel heerlijke fotootjes. Actief Idunn was massaal op komen dagen en als kers op de taart waren ook veel Oud-Idunns aanwezig. Alle recepten voor een fantastisch mooie Idunn avond!

Elke sjaars werd verwelkomd met een heerlijk welkomstdrankje en er waren zoals altijd veel heerlijke hapjes. Kortom, het was een echte Idunnborrel, maar dan op de soos. Een waar hoogtepuntje was de mooie speech die Sophie gaf over wat Idunn voor haar betekent. Daarna was het weer tijd voor nog een traditie: de gang-bierestafette met Gungnir! Helaas  waren er zoveel Idunns en leuke sjaars aanwezig dat we voor het eerst in jaren hebben verloren van een minderheid aan mannen… Maarja, dan weten zij ook eens hoe het is om te winnen!

11 januari 2018 – SKIDUNN: ESIKLATIE!

Na alle positieve vibes van de lustrumreis en Lowlands, hadden we er nog altijd geen genoeg van. Gelukkig werd er in onze wens voorzien in de vorm van een nieuwe SkIdunn editie: ESkilatie!

11 januari vertrokken we met maar liefst 20 meiden op een lange busreis naar het Franse Les Deux Alpes voor een lang weekend winterpret op ski’s of snowboard. Sommige meiden gingen voor het eerst in hun leven op wintersport, andere al voor de tweede keer dit seizoen.

De drie dagen in de sneeuw kenmerkte zich door het afleggen van de nodige pistemeters, al dan niet met de nodige valpartijen en buitelingen, stunts in het funpark -vooral de stunt van Tessel was hilarisch – en een behoorlijk aantal biertjes en dansjes op 3000 meter hoogte – hoewel de typische apresski muziek daarbij ontbrak. Gelukkig was er ‘s avonds de Nederlandse kroeg, waar het niveau foute liedjes flink omhoog werd geschroefd. Het skiën de volgende dag ging hierdoor echter niet beter, hoewel dat misschien meer aan de grote hoeveelheid biertjes en weinige uren slaap is te wijten dan aan de muziek.

Het was mooi. Volgend jaar weer!

10 januari 2018 – ANNEMIEKS WEDSTRIJD

Annemiek is na de zomer van 2017 uit Rotterdam vertrokken om volleybal op internationaal niveau te spelen voor Sliedrecht Dames 1. Idunn is natuurlijk apetrots op Annemieks prestatie, ondanks dat dit betekent dat we haar nu vaker moeten missen. Online kijken wij naar de wedstrijden en gillen we als keukenmeiden als MENSJOT in haar heerlijke tenue in beeld verschijnt. 10 januari deed Idunn iets sportievers dan borrelen. Ze reisden af naar Sporthal de Basis in Sliedrecht om Annemieks team live in actie te zien, en dat te laten weten dat ze natuurlijk nog een grote rol speelt in Idunn Dames 1!

Volg Sliedrecht dames 1 hier op Facebook!

6 januari 2018 – NIEUWJAARSDINER

Op zaterdag 6 januari 2018 was het weer zover, het etentje van het jaar: het nieuwjaarsdiner van Idunn. Zoals altijd kookt Actief Idunn een heerlijke gang en wat was het weer goddelijk dit jaar! Een mosterdsoepje, kip met venkel en een geitenkaastompouce stonden onder andere op het menu. Ook Oud-Idunn was in grote getale aanwezig en zij zetten de vaart erin: er moest doorgegeten worden zodat we zo snel mogelijk op de tafels konden dansen! De avond was gevuld met heerlijke bootyshake en mooie dronken verhalen van Oud-Idunn waar Actief Idunn nog een puntje aan kan zuigen. Daarnaast had de avond nog een verrassing in petto want de Idunn Almanakken werden uitgereikt! Het is een Almanak geworden die Idunn met weemoed terug doet denken aan alle mooie momenten van het afgelopen Lustrumjaar. Achterin het boekje was ruimte om te schrijven en iedereen heeft dan ook heerlijk dronken gebrabbel op papier kunnen zetten. Wat een leuke avond was het weer!

31 december 2017 – OUD EN NIEUW

Oud & Nieuw. De avond van het jaar die vaak voor velen magisch en vaag te herinneren is. Die escaleert, ook al had je je voorgenomen om deze keer niet zo hard te gaan. Zo begon de avond bij huize De Bergh, waar Idunn en Gungnir zich wederom samenvoegden voor een borrel met drank en gezelligheid in overvloed. Hulde aan Gungnir voor het hosten!  We hebben hilarisch gedanst met de heren en net voor middernacht met zijn allen beneden met de bubbels in de hand het vuurwerk bekeken. En het daarna natuurlijk weer keihard op een zuipen gezet! Hoeveel mensen er dronken waren was niet meer te tellen.. maar we kunnen zeggen dat we hoe dan ook lekker gingen. Het was weer escaleren, dus volgende keer weer!

6 december 2017 – Sinterklaasborrel

Heerlijk avondje is weer gekomen
En Idunn was ook vam de partij, heeft Sint vernomen

Na één blik in het grote boek
Wilde Sint maar al te graag bij deze verleidelijke dames op bezoek

Sint kan natuurlijk niet met lege handen aankomen
Dus ging hij zich maar alsvast klaarstomen

Hij kocht cadeaus van speciaal bier tot eenhoorn sokken
Maar wie wat zou krijgen moesten de meiden zelf om knokken

Het spelen van het dobbelspel bleek een echte goudmijn
Net als de grote hoeveelheid pepernoten en wijn

Na het openen van alle cadeaus
Ging Idunn weer verder feesten op de soos

Sint vindt deze avond een mooie traditie
En kijkt nu al uit naar de volgende editie

15 November 2017 – BAYWATCH CANTUS

Woensdag 15 november was het weer zo ver, de Idunn Vrouwencantus! Dit jaar gehuld in het thema Baywatch verscheen Idunn in badpakken, om rsg nog éven te laten genieten van onze beachbodies. Met ruim zeventig dronken meiden meeblèren onder leiding van het praesidium, bestaande uit Julia, Bakker en Andrea. Het was weer fantastisch. Na de cantus gingen we nog even door met bootyshaken op Sean Paul op het after-cantusfeest. De brakke donderdagochtend bewees dat het weer een zeer leuke avond is geweest. Op naar volgend jaar!

2 september 2017 – 25 DINER EMMA

In september gaf Emma niet zomaar een 21 diner, ze gaf de vijfde editie (ofwel haar 25 diner.) Vele Idunns reisden af naar het verre Berkel en Rodenrijs om haar verjaardag te vieren en meteen de leuke plek te zien waar ze is opgegroeid en haar lieve ouders te ontmoeten. Iedereen zag er mooi uit, en de avond begon met een lekker drankje. Vervolgens werden verschillende, heerlijke lievelingsgerechten van Emma op tafel gezet, terwijl iedereen gezellig zat te praten en verhalen uitwisselde met haar ouders. Tussendoor werd na het inschakelen van de buurvrouw een paar leuke foto’s genomen, en na het eten gaven Sophie en Julia een presentatie met het Emma-alfabet. Elke letter had op een lieve, grappige of (een beetje, vooral tegenover haar ouders) gênante manier betrekking op Emma’s tijd bij Idunn (Emmacademy!). Na het eten vertrok een aantal Idunns die nog konden staan na al het eten naar het centrum van Rotterdam. Daar werden cocktails gedronken aan het Stadhuisplein, waarna de nacht eindigde met dansen in Nora.

Emma en familie, bedankt voor de leuke avond, en volgende keer gaan we uit in Berkel!

22 augustus 2017 – WISSELING

Het nieuwe bestuur gaat vanaf vannacht van start! Met Sophie Zonneveld aan het roer als Praeses, Yvanca de Graaf als VP, Anne Nigg als Quaestor en Kristel van Wieten als Ab Actis is het 16de Idunn bestuur ready to go. Eerst een heerlijk avondeten met bij elkaar gesprokkelde hapjes die ieder lid meeneemt, even de orde op zaken stellen in de vergadering en daarna stappen in de Vibes.

Idunn gaat door!

18 augustus 2017 – LOWLANDS

Er zijn een aantal evenementen waar je het hele jaar naar uitkijkt. Hoe dichter bij het komt, hoe meer het gaat kriebelen en hoe meer je er gewoon wil zíjn! Een van deze evenementen is natuurlijk Lowlands. Met een zeer grote groep afgevaardigden van Idunn (+ aanhang) begaven wij ons op donderdag 18 augustus naar Biddinghuizen, om ons voor te bereiden om de komende 3 dagen helemaal los te gaan! Op Lowlands is niks te gek en alles kan: of je nou heerlijk wil eten, vette bands wil zien, alleen maar wil zuipen of eventueel zelfs een sokpop wil maken.  De thema avonden, waardoor Idunn één avond vol glitter en één avond gehuld in lichtjes de dansvloer op ging, waren zeker geslaagd en worden inmiddels zelfs thuis gebruikt. Nu rust mij nog maar één vraag: volgend jaar weer?

11 augustus 2017 – 21 DINER ANNEMIEK

Almkerk, niemand had er van ooit van gehoord maar toch wandelde er een menigte Idunns door dit pittoreske dorpje. En niet zomaar, want Annemiek was 21 geworden en dat vroeg natuurlijk om een diner! In de heerlijke achtertuin van het ouderlijk huis werd Idunn verwelkomd met een glaasje prosecco. Al snel kwamen er heerlijke gerechten uit de keuken en werd de pizza oven aangestoken. De Idunns voelden de pizzabakker in zich opkomen en hoogstaande pizza’s werden bereid met de hulp van Annemiek’s broer. Nadat de buikjes van Idunn waren gevuld met fantastisch eten en veel te veel wijn, ging een selecte groep meiden nog door naar het testfeest in de buurt voor een waardige afsluiter. Idunn bedankt Annemiek en haar familie voor de gastvrijheid en het lekkere eten! Ook wenst Idunn Annemiek heel veel succes in haar nieuwe carrière als professioneel volleybalspeelster!

4 augustus 2017 – AFTERLUSTRUMREISBORREL

Iets minder dan drie maanden geleden bevonden 42 Idunns zich in het mooie Rhodos. Weer terug in Nederland moesten de Lustrumreis-gevoelens weer even worden opgehaald met al het heimwee waar Idunn last van had. Hoog tijd dus voor een afterlustrumreisborrel! Het was heerlijk weer, dus in de achtertuin van Tara werden de hoogstandjes van de reis weer herbeleefd. En dat was niet alles. De lustrumreiscommissie had nog een extra verrassing in petto: de aftermovie! Bij het kijken van de beelden werd iedereen weer sentimenteel naar deze geweldige week. Om nog een laatste keer helemaal te escaleren werd de vibes opgezocht en werd er tot in de laatste uurtjes gedanst en gefeest! Ja, escalatie dat had Idunn wel geleerd…

29 juli 2017 – DAGTRIPJE

Iedere woensdag ziet men Idunn’s spetterende dansmoves  in Thor. Dat ziet er natuurlijk al perfect uit, maar soms kan het handig zijn om je repertoire wat bij te werken. Negen meiden waagden zich daarom aan een workshop voor een moderne danssoort: TWERKEN! Ik kan zelf zeggen dat ik veel heb geleerd, zoals dat de kunst van Twerken niet zit in het shaken ‘what ya momma gave ya’. Deze dansstijl vergt voornamelijk het gebruik van buikspieren en dat heb ik de ochtend daarna gevoeld /ouch/. Het resultaat mag er desondanks zijn: Idunn is weer een schitterende choreo rijker! Na afloop van de intense workshop hebben we lekker geluncht bij Thuis om even bij te komen. Heerlijk productief ochtendje!

Op het moment van schrijven is de choreo al 3 keer opgevoerd.

15 juli 2017 – HUISESTAFETTE

Ein-de-lijk was het dan weer tijd voor de jaarlijkse Idunn huisestafette! Op een zonnige zaterdag verzamelde Idunn zich bij Kristel’s huis, waarbij het thema ‘drankjes met een fruity twist’ meteen eer werd aangedaan met een lekkere Scropino. Na een bezoekje aan het huis van Lam en Veerle, waar ook het nodige werd gedronken, was het op naar het ouderlijke huis van Suus, waar er heerlijk werd geBBQ’d door Crispin en Suus lekkere hapjes had gemaakt. Enigszins aangeschoten of, in sommige gevallen, al aardig op weg naar dronken, sprongen we op de fiets naar achtereenvolgens Anne en de Gin Tonics, Noa en de Sangria’s, Sarah en de Prosecco’s en Yvanca en de Gin en Juices. Nu volledig op weg naar dronken zijn we aan het eind van deze fantastische huisestafette, vol met roddels, drank, gelach, drank, en drank, toch maar geëindigd in de Vibes. Het was geweldig, nu al zin in volgend jaar!

23 juni 2017 – IDUNN ESCALATIE

De lustrumreis was voorbij. Idunn miste de feesten, de mooie avonden, en vooral elkaar. Dus daar moest wat aan gebeuren! Door een spontaan initiatief was besloten om weer te escaleren zoals geleerd was tijdens de Lustrumreis. Een grote delegatie Idunn en Oud-Idunn verzamelde zich bij Aloha bar voor een avondje silent disco om goed te escaleren. Oh en met lekkere muziek. En geëscaleerd werd er. Het feest kwam al vroeg op gang en Idunn brulde lekker mee met de gouden hits. De Lustrumreis-vibes kwamen weer lekker boven borrelen. Na afloop van het feest werd er op diverse plekken nog ge-afterparty’d. En de volgende ochtend. Ja de escalatie was goed te voelen!

6 juni 2017 – INAUGURATIE

Met het traject vers achter de rug zat er nog maar één ding op voor onze aspo’s: de inauguratie! Gehuld in hun mooiste kleding was het nu de beurt aan Anouk, Joyce, Naomi en Noa om te laten zien waarom juist zíj zo goed bij Idunn passen. En dat is ze zeker gelukt! Na een dag vol opdrachten waar ze zich met succes doorheen hebben geslagen, een heerlijk diner achter de kiezen en met de keeltjes geschraapt door het zingen van onze Idunn liederen, kwamen ze dan eindelijk aan op het RSG. Met een volmondig ‘Ja!’ op elke vraag van de praeses hebben ook zij mogen toetreden tot ons mooie dispuut, waarna we tot in de vroege uurtjes hebben gedanst in de Vibes om het te vieren. Gefeliciteerd Anouk, Joyce, Naomi en Noa!

24 mei 2017 – BROERTJES-ZUSJES BORREL

Tijdens een lustrumjaar kan een Idunn niet anders dan veel bezig zijn met Idunn. Bij de ouders thuis aan de eettafel en op de verschillende familieborrels wordt Idunn dan ook veelvuldig besproken. Het kan dan ook niet anders dat menig (schoon)zus en (schoon)broer erg nieuwsgierig is geworden over wat er zoal gebeurt op een Idunn borrel. Vandaar dat op 24 mei door de Luco een broertjes/zusjesborrel werd georganiseerd! Met de vrije Hemelvaartsdonderdag in het vooruitzicht verzamelde Idunn zich met haar familieleden in Alfheim. Daar werd heerlijk geborreld, gênante verhalen werden uitgewisseld en er was vaak te horen ‘Goh, wat lijken jullie toch op elkaar!’. Met de gezellige sfeer kon elk familielid het leven van een Idunn proeven en zich even een volwaardig Idunn wanen. Vervolgens werd er tot in de late uurtjes gedanst en goed gekeken welk familielid nou het beste tegen drank kan!

13 tot 21 mei 2017 – LUSTRUMREIS

Idunn heeft er even op mogen wachten, maar het was dan eindelijk zover. De Lustrumreis was aangebroken! Al lang werd er gespeculeerd waar we naartoe zouden gaan, maar diep in de nacht op Schiphol maakte de lustrumreiscommissie dan eindelijke bekend waar we naartoe gingen: Rhodos, Griekenland! In een heerlijk hotel werd Idunn ontvangen en kon er even opgefrist worden na de lange reis. De eerste avond zette dan ook meteen de toon voor de rest van de reis. Met een kroegentocht werd Idunn rondgeleid door het stapdeel van Rhodos-stad. Op die eerste avond leerde jong-Idunn de term “escalatie” aan Oud-Idunn. Nou, en geëscaleerd werd er deze week. Mooie avonden tot diep in de nacht gepaard met heerlijke dansjes. Naast al het gefeest was er uiteraard ook tijd om de omgeving te verkennen. Zo mocht een speurtocht door het oude centrum van Rhodos-stad, een beklimming van de Akropolis van Lindos en een bezoek aan Kalithea Springs niet ontbreken. Al met al, was het een heerlijke reis waar ieder van heeft genoten. Idunn en Oud-Idunn bedankt de Lustrumreiscommissie voor deze fantastische reis!

10 en 11 mei 2017 – NACHTBLIND

“Geen idee hoe laat het is
maar ik voel me nog wel fris
zou het komen door die 22 baco?
Al die vrouwen om me heen
spacen lekker met me mee
Ja vanavond gaan we los als een tornado”

Op deze songtekst ging Idunn helemaal los samen met Lange frans op het podium van Nachtblind. Twee avonden lang heeft Idunn keihard lopen shinen op dit fantastische festival. Super ‘vo naar de organisatie en met name natuurlijk naar onze eigen Yvanca en Andrea! Bedankt voor het mooie feestje meiden!

21 april 2017 – ANTIBARBARI OPEN

Op vrijdag 21 april was het weer zover: de tweede editie van ons jaarlijkse voetbaluitje bij de Antibarbari Open! De sfeer zat er goed in; met nog brakke hoofdjes van de avond ervoor sprongen de meiden met goede moed Рen alvast maar een biertje Рhet veld op. Wat hebben we genoten! Met onze eigen kunsten kwamen we alleen niet heel ver, dus gelukkig waren er ook een paar echte voetballers die ons wilden helpen waardoor we niet helemaal als laatsten eindigden. Het bier vloeide rijkelijk Рin sommige gevallen iets t̩ rijkelijk Рen Idunn had er weer een voetbalervaring bij. Volgend jaar gaan we voor de beker!

27 april 2017 – KONINGSDAG

Koningsdag 2017, de dag die iedereen bij zal blijven. Koningsnacht, daarentegen, is menig Idunn niet bijgebleven. Dit werd pijnlijk duidelijk tijdens het Koningsdagontbijt en pre-borrel bij Bakker. Deze had Bakker natuurlijk briljant gepland zodat ze in bed kon blijven liggen en geen gezelligheid hoefde te missen. Met alle brakke meiden hebben we tot een uur of 16 heerlijk zitten borrelen en ontbijten, en vooral gehuild van de pijn.
Uiteindelijk hebben we toch alle moed verzameld en zijn we naar het Kroonfestival gegaan. Leuke corpos hoor, verder was het vooral met elkaar gezellig en dronken vele reperatie biertjes. Volgend jaar nog een poging!

22 april 2017 – GUNGNIR-IDUNN BORREL

Dit was een mooie avond samen pils met de Heeren van het mannendispuut Gungnir. Met de escalatiemix kun je duidelijk een feestje op gang krijgen. Daarna was er een spel waarbij de disputen opdrachten voor elkaar mochten schrijven op een draaiwiel, waar je aan mocht/moest draaien en daarna mocht/moest uitvoeren. Het  bleef wel beschaafd, uiteraard. Een gezellige groep en een heerlijke avond! Volgend jaar weer, jongens?

16-21 april 2017 – SINE REGNO

Als het 96e op vakantie is, speelt het 94e op RSG… Van 16 tot en met 21 april was het weer tijd voor de meest fantastische week van het jaar: Sine Regno! Georganiseerd door Idunn’s eigen Jeninka en Simone kon het niet anders dan geweldig worden. Het Harry Potter-thema was dan ook meteen een succes, waarbij leden zich konden laten sorteren in de verschillende huizen. Op verschillende manieren konden er punten worden verdiend om te strijden voor de felbegeerde House Cup. Het pand was fantastisch aangekleed en de sfeer zat er heel goed in. Met activiteiten als de Triwizard Tournament, Potions Class van Barry of het Love Potions feest, deze week is er één om nog lang niet te vergeten! Hulde Jeninka en Simone!

12 april 2017 – VRAAGMOMENT

Idunn heeft er even op moeten wachten, maar het moment was dan eindelijk daar. Idunn mocht eindelijk nieuwe eerstejaars vragen om lid te worden van het mooiste dispuut van RSG! Zoals traditie is onder eerstejaars, kwamen onze meiden veel te laat aan op locatie, maar dat mocht niet deren. Want net zoals laat komen traditie is, is een lekker wijntje nuttigen iets wat elk jaar weer met plezier wordt voortgezet. En na lang wachten was het dan daar, het officiële vraagmoment. Een voor een werd de brandende vraag gesteld aan de meisjes: wil jij bij Idunn? En een voor een antwoordden zij met een volmondige ja! Gefeliciteerd Anouk, Joyce, Naomi, Noa en Theresa! Welkom bij Idunn!

8 april 2017 – SLOTFEEST RSG LUSTRUM

Na twee weken volhardend feesten, activiteiten beleven en nog veel meer wat niet in woorden kan worden beschreven kwam alles tot een einde in dat wat een van de grootste feesten van het jaar werd: het slotfeest! En wat voor een feestje was het. Idunn, leden en reunisten van RSG verzamelden zich allemaal bij Plan C om nog even knallend een geweldig lustrum af te sluiten. Met de lekkere tunes van Kraantje Pappie en Fijne Deuntjes werden er veel te veel biertjes genuttigd en meerdere dansjes gewaagd. Wij willen de hele lustrumcommissie en met name onze eigen Sophie feliciteren en bedanken voor het neerzetten van zo’n fantastische Lustrumviering. Tot over vijf jaar!

25 maart 2017 – OPENING RSG LUSTRUM

En het RSG Lustrum was begonnen! Waar het allemaal nog zo netjes en chique begon in het Zalmhuis ter opening van het 19e Lustrum der RSG, zo heftig was het feestje daarna. Met fantastische toespraken werd het Lustrum ingewijd op de locatie. Natuurlijk was het hierna tijd om niet alleen in stijl maar ook een tikje ordinair het lustrum te beginnen. Meebrullend met de nieuwe lustrumliederen, Barrie Badpak en met tijdelijk uitverkocht bier kon het niet anders dan legendarisch worden. En dit was pas het begin. De twee weken vol activiteiten en feesten moeten nog beginnen, maar wij hebben er alvast zin in!

18 maart 2017 – BIECO-IDUNN BORREL

Het begon allemaal met een verrassend berichtje: of Idunn samen met de BieCo gezellig biertjes wilde komen drinken. Dit mondde al snel uit tot gezamelijk bier zuipen dat de BieCo had opgespaard. En zuipen, daar is Idunn altijd wel voor in! Met een avond vol gezelligheid, spelletjes en (zoals dus gepland) heel veel bier werd er lekker geïntegreerd! Met mooie dansjes in verrassende pakjes werd de avond naarmate hij vorderde alleen maar beter. Dat Idunn de volgende ochtend tot niets meer in staat was, is dan ook alleen maar logisch. Idunn bedankt de BieCo voor een ge-wel-dig-e avond! Oh, en mocht de BieCo ooit weer geld hebben gespaard voor bier, Idunn biedt zich aan!

11 maart 2017 – VADER-DOCHTERDAG

Omdat Idunn 15 jaar is geworden en haar Quinceañera viert, hoort daar een activiteit met de papa’s van Idunn bij. Er scheen een waterig zonnetje toen iedereen zich verzamelde in Delfshaven. Hier kreeg Idunn samen met haar papa’s een rondleiding door een echte Rotterdamse brouwerij, uiteraard gepaard met het proeven van verschillende biertjes. De sfeer zat er lekker in en na deze rondleiding was het tijd om de laten zien aan de papa’s waar alle kleine meisjes nou eigenlijk hun woensdag-avonden doorbrachten. Met een pandrondleiding door RSG om te beginnen, was het hierna tijd voor een heuze vader-dochter quiz. Kende de papa’s hun dochter wel zo goed als ze dachten? En hoe zat het met de kennis van de dochters over hun papa’s? Met trots kunnen we zeggen dat in het geval we nog iets niet wisten, we nu alles weten van elkaar en de vader-dochterband nog extra werd versterkt. Om af te sluiten werd er nog een pizza genuttigd en kregen alle aanwezigen nog een lief aandenken aan deze bijzondere dag. Idunn bedankt alle papa’s die aanwezig waren en natuurlijk de orga!

4 maart 2017 – 21 DINER SUUS

Op 4 maart was het eindelijk zover: het 21-diner van ons eigen Moestuintje Suus! Gehuld in jurkjes begaf Idunn zich naar het ouderlijk huis van de jarige in Rotterdam. Daar aangekomen kregen we een heerlijk drankje aangeboden door het jongere zusje en het jongere broertje van Suus, waarne we aan konden schuiven voor het fantastische bereide eten! De champagne en wijn vloeide rijkelijk, de gênante verhalen werden verteld en er werden zelf een paar ouderlijke traantjes weggepinkt. Toen zelfs oma zich bij Idunn voegde op de dansvloer kon de avond natuurlijk helemaal niet meer stuk! Hulde voor Suus en haar familie voor dit geweldige diner!

22 februari 2017 – LUSTRUM

En daar was het dan, het feest van het jaar! Het echte Lustrum feest ter ere van Idunn’s vijftiende verjaardag en tevens derde lustrum! Geheel in Lustrum thema was alles aangekleed in Dia de los Muertos-stijl en waren er professionele schminkers aanwezig om het nog dat extra tintje te geven. Het begon allemaal met een ware strijd tussen verschillende groeperingen waar uiteraard de tequilla niet mocht ontbreken. Daarna, gekleed in rood en zwart, heerste Idunn op de dansvloer en werd er tot in de vroege uurtjes gedanst, nog meer tequilla geshot, en genoten van het geweldige feestje. Dat tequilla altijd een slecht idee is, dat weten we nu weer. Maar mooi was het wel. Idunn hoog!

11 februari 2017 – LUSTRUMREISBORREL

Het duurt nog even, want pas in mei zal Idunn vertrekken op Lustrumreis, maar dat weerhoudt de Lustrumreiscommissie niet om Idunn nog nieuwsgieriger te maken naar waar we eigenlijk heen gaan. En daar was deze borrel voor bedoeld! De eerste gadgets die mee kunnen op de reis werden uitgedeeld en er werd veel gespeculeerd over waar we heen gaan. Is het Griekenland met de Oreo-koekjes en Rhodos in de paklijst? Of is het toch Kroatië, wat ook al door zoveel hoofdjes spookt? Of hebben we het allemaal mis en gaan we stiekem gewoon naar Terschelling? Het blijft afwachten, maar Idunn nieuwsgierig maken? Well, mission accomplished, Lustrumreiscommissie!

9 februari 2017 – OPEN BORREL

Eens in het jaar borrelt Idunn op het RSG en mogen alle eerstejaars gezellig mee borrelen. Ja, het was weer tijd voor de open borrel! In het soms kille Thor was de boel heerlijk opgefleurd door al het Idunn-rood en al snel werd er lekker gekletst met de eerstejaars onder het genot van een lekker koud pilsje. Tegen het eind van de borrel werd het bevriende Heerendispuut Gungnir opgetrommeld voor de zo ondertussen jaarlijkse bierestafette. Hard werd er gestreden en gedronken en wie er nou eigenlijk had gewonnen, ja dat kan niemand zich de volgende morgen meer herinneren. Dat het een ontzettend leuke avond was, dat weet iedereen nog! De kleine oogjes en pijnlijke hoofdjes vertelden genoeg over wat voor een fantastische avond we allen hebben gehad!